Žabí stehýnka jako zapomenutá pochoutka českých gurmánů
Žaby jsou vnímány jako výhradní jídlo Francouzů, ale tato představa je zcestná, neboť podobně jako želvy jsou součástí tradičních Českých receptů. Zmínky o konzumaci žab pocházejí již z 18. století a na počátku 20. století sesbíral recepty na jejich zpracování.
Je nutné podotknout, že naše žáby jsou zákonem chráněné a jejich lov je tedy zakázán. Lov probíhal ve vodě na kus červené látky. Po chycení doporučuje Zíbrt umrtvit žábu ranou do hlavy aby zbytečně netrpěla a odříznout stehna, která se dále upravují. Z žabích pochoutek lze vyzvednout třeba polévku z žabím masem, žabí paštiku, dušené či smažené žáby nebo vynikající žabí karbanátky.
Упоение у меня немыслимое. Как ни крути, я снова-здорово попал на Ваш ненаглядный портал.